Japansk-inspirert kongerekedonburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk-inspirert kongerekedonburi

Japansk-inspirert kongerekedonburi

med ingefærris og svart sesamslaw

Donburi er en japansk rett med ris toppet med kjøtt, grønnsaker og teriyakisaus. Vi smaksetter risen med stekt ingefær og smør. Som kjøtt har vi valgt kongereker som vi panerer og sprøsteker. Samtidig sylter vi agurk og reddik så retten får et syrlig element, og blander en kremet slaw med kål og sesammajones. Rekene toppes med teriyakisaus rett før servering, og så er middagen klar!

Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

75 g

Reddiker

150 g

Jasminris

250 g

Kongereker

(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)

1 stk

Lime

150 g

Spisskål, skåret

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Agurk

1 stk

Vårløk

½ stk

Ingefær

1 g

Chiliflak

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til steking

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til dressing

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier798 kcal
Energi (kj)3339 kj
Fett26.3 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater107.6 g
Sukker15.9 g
Protein32.3 g
Natrium899 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Varm opp smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek ingefær i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen koker.

Sylt grønnsaker
2

I mellomtiden, halver lime.

Skjær reddik og agurk i tynne, skrå skiver.

Press limesaft i en mellomstor skål. Tilsett sukker, salt, agurk og reddik.

Vend grønnsaker i laken og sett til side. Hell av laken før servering.

Lag sesamkrønsj
3

Skjær vårløk i tynne skiver.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne.

Legg over i en liten skål og bland med vårløk og chiliflak.

Bland kål, salt og sesammajones i en stor skål. Sett til siden.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Paner reker
4

Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett hvetemel, salt og en klype pepper, og bland godt.

Pisk egg i en ny liten skål. Tilsett egget i skålen med reker og bland godt.

Stek reker
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Bland panko i skålen med reker, så reker dekkes med et jevnt lag rett før servering.

Stek reker i 1-2 min per side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Det går fint om panko faller av, du kan drysse det over til slutt.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er matt i midten.

Server
6

Anrett ris, syltede grønnsaker, slaw og stekte reker i dype tallerkener.

Hell teriyakisaus over rekene.

Topp med sesamkrønsj,

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image