I dag skal vi lange en fantastisk japansk bowl! Vi starter med å koke jasminris med ingefær, før vi steker kjøttdeig, gulrot og pak choi som vi blander med asiatisk woksaus. Vi topper bowlen med syltet rødløk, agurk, ristede sesamfrø og asiatisk majones!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
½ stk
Rødløk
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
1 stk
Hvitløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)
250 g
Kjøttdeig av storfe
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Vann* (steg 2)
Skrell og riv ingefær fint. Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Tilsett halvparten av ingefæren og stek i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør godt, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Bland rødløk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype sukker* og salt* i en liten skål. Tilsett nok vann* til å dekke løken, og rør for å blande. Sett til side.
Finhakk hvitløk. Riv gulrot (uskrellet). Grovhakk pak choi til 1 cm tykke skiver. Skjær agurk i tynne halvmåner.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Rist sesamfrø i 3-4 min mens du rører. Overfør til en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og resterende ingefær i 1 min. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Tilsett gulrot og pak choi og stek i 2 min. Tilsett asiatisk woksaus og en skvett vann. Rør i 30 sek, til alt er dekket av saus. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Hell væsken av syltet rødløk. Anrett ris toppet med kjøttdeig, syltet rødløk og agurk i dype tallerkener. Strø over ristede sesamfrø og drypp over asiatisk majones.