Lyst på en lekker burger med en japansk vri? Vi fyller lune briochebrød med hjemmelagde burgere, og topper de med aromatisk teriyakisaus og sprø pak choi-salat med limesyltet gulrot. Som tilbehør tilbereder vi gylne sesamfries som dyppes i asiatisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Lime
75 g
Teriyakisaus
(Inneholder Gluten, Hvete, Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe
50 g
Vegansk asiatisk majones
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sesam)
1 stk
Pak choi
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
1 stk
Gulrot
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
½ ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Topp ferdigstekte fries med sesamfrø og bland godt.
I mellomtiden, finhakk pak choi.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Halver lime.
Press limesaft i en liten skål.
Tilsett sukker, salt og gulrot. Vend gulrot i laken og sett til side.
Bland kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en stor skål.
Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Burgerne er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Skjær briochebrød i to på midten.
Legg direkte på en rist i ovnen og stek i 3-4 min, eller til gjennomvarme.
Bland gulrot, pak choi og en klype salt og pepper i en stor skål rett før servering.
Anrett fries på tallerkener.
Fyll burgerbrød med kjøtt, teriyakisaus og pak choi-salat.
Server med resterende salat og en klatt asiatisk majones.