Vi drømmer oss bort til Asia med en fantastisk oppskrift på japanske tacos! Vi steker kjøttdeig med hvitløk, ingefær og sesamfrø for å få frem de herlige asiatiske smakene. Deretter bygger vi hver taco med asiatisk majones, krydret kjøttdeig, sprø kålsalat og en klype chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Rød chili
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
37.5 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Lime
1 stk
Rødløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Gulrot
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Riv ingefær (uskrellet) og hvitløk fint. Finhakk rødløk. Skjær lime i båter. Skjær chili i tynne skiver. Riv gulrot (uskrellet).
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig og rødløk med en klype salt i 5-6 min. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Bland strimlet salat, gulrot, en skvett limesaft, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.
Tilsett hvitløk og ingefær i stekepannen med kjøttdeig og stek i 1 min. Tilsett asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P] og bland godt. Krydre med en stor klype pepper.
Legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikroen i 30-60 sek. Hvis du bruker ovnen, pakk tortillabrød inn i folie og stek i ovnen i 4-5 min, til gjennomvarmet.
Smør tortilla med asiatisk majones. Topp med kålsalat, kjøttdeig og chili. Server resterende limebåter på siden.