topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanske vegetarlapper

Japanske vegetarlapper

med sprø nuddelsalat og sesammajones

I dag går den kulinariske reisen til Japan, og vi kan friste med japanske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Vi skal også lage en nuddelsalat med rødkål, spisskål, gulrot, og sukkererter. Vi topper alt med sriracha og sesammajones.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

75 g

Sukkererter

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Rødkål

75 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

20 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier517 kcal
Energi (kj)2165 kj
Fett19.97 g
Mettet fett2.8 g
Karbohydrater61.57 g
Sukker18.6 g
Protein19.14 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det hvite fra det grønne.

Riv gulrot (uskrellet) grovt.

Riv ingefær fint. 

Del sukkererter [1/2 pakke, 2P] på langs.

Kok nudler
2

Kok opp en kjele med saltet vann.

Kok nudler [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, til myke. Hell av vannet og skyll under kaldt vann.

TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann.

Bland deig
3

Pisk egg [2 stk | 4 stk] i en skål.

Tilsett det hvite av vårløken, ingefær, halvparten av spisskålen, halvparten av gulroten og halvparten av soyasausen i skålen og bland godt. Tilsett panko, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper og bland godt.

Stek lapper
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels varme.

Form deigen til grønnsakslapper med en spiseskje (ca. 2 per pers.).

Tilsett lapper i stekepannen og press forsiktig med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Vent med å snu lappene til de er ferdig stekt på én side, så unngår du at de smuldrer.

Bland kål
5

Bland rødkål, resterende spisskål, nudler, resterende soyasaus, resterende gulrot og sukkererter i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett grønnsakslapper og nuddelsalat på tallerkener.

Drypp over litt sriracha og pynt med det grønne av vårløken.

Server svart sesammajones ved siden av.