I dag går den kulinariske reisen til Japan, og vi kan friste med japanske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Vi skal også lage en nuddelsalat med rødkål, spisskål, gulrot, og sukkererter. Vi topper alt med sriracha og sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Ingefær
150 g
Spisskål, skåret
75 g
Sukkererter
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Rødkål
75 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
20 g
Sriracha
2 stk
Egg (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det hvite fra det grønne.
Riv gulrot (uskrellet) grovt.
Riv ingefær fint.
Del sukkererter [1/2 pakke, 2P] på langs.
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min, til myke. Hell av vannet og skyll under kaldt vann.
TIPS: Kokevannet burde være like salt som sjøvann.
Pisk egg [2 stk | 4 stk] i en skål.
Tilsett det hvite av vårløken, ingefær, halvparten av spisskålen, halvparten av gulroten og halvparten av soyasausen i skålen og bland godt. Tilsett panko, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper og bland godt.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels varme.
Form deigen til grønnsakslapper med en spiseskje (ca. 2 per pers.).
Tilsett lapper i stekepannen og press forsiktig med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Vent med å snu lappene til de er ferdig stekt på én side, så unngår du at de smuldrer.
Bland rødkål, resterende spisskål, nudler, resterende soyasaus, resterende gulrot og sukkererter i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett grønnsakslapper og nuddelsalat på tallerkener.
Drypp over litt sriracha og pynt med det grønne av vårløken.
Server svart sesammajones ved siden av.