I dag går den kulinariske reisen til Japan, og vi kan friste med japanske vegetarlapper med vårløk, ingefær, spisskål, gulrot og soyasaus. Vi skal også lage en nuddelsalat med rødkål, spisskål, gulrot, og sukkererter. Vi topper alt med sriracha og sesammajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
150 g
Rødkål
150 g
Spisskål, skåret
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ pose
Sukkererter
75 g
Udonnudler, tørkede
(Inneholder Hvete, Gluten)
2 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
2 stk
Gulrot
20 g
Sriracha
2
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Del sukkererter på langs.
TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
Kok nudler i 4-6 min, til myke. Hell av vannet og skyll under kaldt vann.
Pisk egg i en skål.
Tilsett vårløk, ingefær, halvparten av spisskål, halvparten av gulrot og halvparten av soyasaus i skålen og bland godt. Tilsett panko, salt og pepper og bland godt.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels varme.
Form deigen til grønnsakslapper med en spiseskje (ca. 2 per pers.).
Legg lapper i stekepannen og press forsiktig med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Vent med å snu lappene til de er ferdig stekt på én side, så unngår du at de smuldrer.
Bland rødkål, resterende spisskål, nudler, resterende soyasaus, resterende gulrot og sukkererter i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett grønnsakslapper og nuddelsalat på tallerkener.
Drypp over litt sriracha.
Server svart sesammajones på siden.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.