Karibisk bowl med glaserte reker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk bowl med glaserte reker

Karibisk bowl med glaserte reker

med mango-, agurk- og koriandersalsa

Drøm deg bort til kritthvite strender og turkist hav med denne karibiske oppskriften! Vi serverer stekte reker glasert med soyasaus, søt chilisaus og ketchup på en seng av luftig ris. Som tilbehør blander vi en frisk salsa som består av mango, agurk og koriander. Smaksbildet gjøres komplett med et dryss salte peanøtter og en skvett limesaft.

Tags:
Rask
Allergener:
Peanøtter
Hvete
Soya
Gluten
Skalldyr
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 stk

Agurk

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Koriander

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Mango

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til salsa

1 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Ketchup til saus

1 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier623 kcal
Energi (kj)2607 kj
Fett13.9 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater102.8 g
Sukker35.8 g
Protein19.8 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.

Grovhakk agurk.

Finhakk koriander.

Skjær lime i båter.

Lag salsa
3

Bland mango, agurk, koriander, limesaft, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek reker
4

I mellomtiden, skjær rødløk i 1 cm brede båter.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker, rødløk, Jorda Rundt og salt.

Stek i 3-4 min, til reker er gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Glaser reker
5

Tilsett soyasaus, søt chilisaus, ketchup og vann i stekepannen. Stek i 30 sek, eller til reker er dekket i glaze.

Server
6

Anrett ris, reker og salsa i skåler.

Dryss med peanøtter og press over limesaft.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image