Drøm deg bort til kritthvite strender og turkist hav med denne karibiske oppskriften! Vi serverer stekte reker glasert med soyasaus, søt chilisaus og ketchup på en seng av luftig ris. Som tilbehør blander vi en frisk salsa som består av mango, agurk og koriander. Smaksbildet gjøres komplett med et dryss salte peanøtter og en skvett limesaft.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 stk
Agurk
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Koriander
40 g
Søt chilisaus
1 stk
Mango
1 stk
Rødløk
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til salsa
1 ss
Smør til steking
¼ ts
Salt til reker
1 ss
Ketchup til saus
1 ss
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 1 cm store biter.
Grovhakk agurk.
Finhakk koriander.
Skjær lime i båter.
Bland mango, agurk, koriander, limesaft, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
I mellomtiden, skjær rødløk i 1 cm brede båter.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker, rødløk, Jorda Rundt og salt.
Stek i 3-4 min, til reker er gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Tilsett soyasaus, søt chilisaus, ketchup og vann i stekepannen. Stek i 30 sek, eller til reker er dekket i glaze.
Anrett ris, reker og salsa i skåler.
Dryss med peanøtter og press over limesaft.