Taco har en spesiell plass i nordmenns hjerte, og vi lager våre med en liten lukrativ tvist. Vi fyller varme tortillabrød med sprøpanert seifilet, mais- og avokadosalsa, coleslaw og sprø kokos- og chilikrønsj laget med peanøtter. Tacoene serveres med tortillachips og en nydelig cajunkrydret dipp på siden.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
150 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 stk
Lime
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
1 stk
Avokado
75 ml
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
150 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 boks
Mais
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
1 g
Chiliflak
1 pose
Bladpersille
1 ss
Olje til salsa
½ ts
Salt til salsa
1 ss
Olje til salat
½ ts
Salt til salat
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til mel
1
Egg til panering
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til saus
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har mikrobølgeovn).
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i 1 cm store biter.
Hell væske av mais.
Grovhakk persille.
Bland avokado, mais, persille, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Bland salatblanding, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Grovhakk peanøtter.
Bland revet kokos, peanøtter, chiliflak, salt og olivenolje i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.
Skjær fisk på langs i fire like store strimler på et eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en ny dyp tallerken.
Bland panko og Panamat i en tredje dyp tallerken.
Vend fisk først i melblandingen, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg til side på en tallerken.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Skjær lime i båter.
Bland creme fraiche, en skvett limesaft, Ay Cajun-ba, salt og en klype pepper i en liten skål.
Anrett salsa, slaw, tortillachips og dipp i skåler og sett alt på bordet.
Fyll tortillabrød med slaw, salsa, fisk og kokoskrønsj.
Press over saft fra resterende limebåter.
Dypp tortillachips i dipp eller smuldre over taco.