Til middag i dag skal vi nyte torsk stekt i lime- og hvitløksbuljong. I tillegg skal vi kose oss med en god blanding krydrede ovnsbakte grønnsaker – poteter, gulrot, mais og løk. Retten serveres også med vårløk og rømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
2 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 boks
Mais
4 g
Panamat
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
1 ss
Smør (steg 4)
½ dl
Vann (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
I mellomtiden, skjær løk i 2 cm båter.
Hell væske av mais.
Finhakk koriander. Finhakk eller press hvitløk.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, koriander og en stor skvett limesaft i en liten skål.
Når grønnsakene har 15 min igjen, overfør løk og mais til stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak videre i 15 min.
Når grønnsakene har 10 min igjen, tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.
Snu fisk og ha i buljong og smør [1 ss | 2 ss].
Stek i ytterligere 1-2 min, eller til fisken er gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og blir melkehvitt.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Anrett fisk og grønnsaker i seksjoner på tallerkener.
Hell buljong over fisken.
Pynt grønnsaker med vårløk.
Server rømme på siden.