Karibisk lime-torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk lime-torsk

Karibisk lime-torsk

med ovnsbakte grønnsaker og rømme

Til middag i dag skal vi nyte torsk stekt i lime- og hvitløksbuljong. I tillegg skal vi kose oss med en god blanding krydrede ovnsbakte grønnsaker – poteter, gulrot, mais og løk. Retten serveres også med vårløk og rømme.

Tags:
Enkel
Kalorilett
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

1 boks

Mais

4 g

Panamat

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 4)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier596 kcal
Energi (kj)2493 kj
Fett18.8 g
Mettet fett8.2 g
Karbohydrater68.2 g
Sukker18.8 g
Protein32.9 g
Natrium408.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm biter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Forbered buljong
2

I mellomtiden, skjær løk i 2 cm båter.

Hell væske av mais.

Finhakk koriander. Finhakk eller press hvitløk.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, koriander og en stor skvett limesaft i en liten skål.

Ovnsbak løk og mais
3

Når grønnsakene har 15 min igjen, overfør løk og mais til stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak videre i 15 min.  

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen.

Snu fisk og ha i buljong og smør [1 ss | 2 ss].

Stek i ytterligere 1-2 min, eller til fisken er gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og blir melkehvitt.

Forbered vårløk
5

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.

Server
6

Anrett fisk og grønnsaker i seksjoner på tallerkener.

Hell buljong over fisken.

Pynt grønnsaker med vårløk.

Server rømme på siden.