topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesiske Kung Pao-reker

Kinesiske Kung Pao-reker

med jasminris og stekte grønnsaker

I dag kan vi friste med en kinesisk Kung Pao med reker! Vi steker reker, gulrot, paprika og vårløk, og blander med søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha. Vi serverer våre Kung Pao-reker med luftig jasminris, og topper alt med peanøtter.

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Skalldyr
Sulfitter
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)

150 g

Jasminris

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

10 g

Sriracha

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Paprika, grønn

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 dl

Vann (steg 2)

¼ ss

Hvetemel (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier533 kcal
Energi (kj)2232 kj
Fett7 g
Mettet fett1.4 g
Karbohydrater90.61 g
Sukker26.1 g
Protein25.76 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Dekk til med lokk og senk til middels lav varme. La småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Lag saus
2

Bland vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1 ts | 2 ts] i en skål. Tilsett søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha [½ pakke, 2P]. Sett til side. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett etter smak.

Stek reker
3

Krydre reker med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.

Forbered grønnsaker
4

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne skiver. Fjern frøene og skjær paprika i tynne staver. Skjær vårløk i skiver.

Stek grønnsaker
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Stek paprika og gulrot med en klype salt i 2-3 min. Tilsett vårløk. Overfør til en tallerken. Tilsett saus i stekepannen og kok i 1-2 min, eller til sausen tykner. Tilsett reker og grønnsaker i stekepannen og stek i ytterligere 1-2 min.

Server
6

Anrett ris, grønnsaker og reker på tallerkener. Topp med saltede peanøtter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image