I dag kan vi friste med en kinesisk Kung Pao med reker! Vi steker reker, gulrot, paprika og vårløk, og blander med søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha. Vi serverer våre Kung Pao-reker med luftig jasminris, og topper alt med peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
150 g
Jasminris
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
10 g
Sriracha
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Paprika, grønn
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 dl
Vann (steg 2)
¼ ss
Hvetemel (steg 2)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Dekk til med lokk og senk til middels lav varme. La småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er mør. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Bland vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1 ts | 2 ts] i en skål. Tilsett søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha [½ pakke, 2P]. Sett til side. TIPS: Sriracha er sterkt, så tilsett etter smak.
Krydre reker med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.
Skjær gulrot (uskrellet) i tynne skiver. Fjern frøene og skjær paprika i tynne staver. Skjær vårløk i skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Stek paprika og gulrot med en klype salt i 2-3 min. Tilsett vårløk. Overfør til en tallerken. Tilsett saus i stekepannen og kok i 1-2 min, eller til sausen tykner. Tilsett reker og grønnsaker i stekepannen og stek i ytterligere 1-2 min.
Anrett ris, grønnsaker og reker på tallerkener. Topp med saltede peanøtter.