topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kinesiske Kung Pao-reker

Kinesiske Kung Pao-reker

med jasminris og stekte grønnsaker

I dag kan vi friste med en kinesisk Kung Pao med reker. Vi steker reker, gulrot, paprika og vårløk, og blander med søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha. Vi serverer våre Kung Pao-reker med luftig jasminris, og topper alt med peanøtter.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Sterk
Spis meg først
Allergener:
Sesam
Soya
Gluten
Hvete
Peanøtter
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Paprika, grønn

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

40 g

Søt chilisaus

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 dl

Vann til saus

¼ ss

Mel til saus

½ ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier540 kcal
Energi (kj)2257 kj
Fett10.7 g
Mettet fett1.7 g
Karbohydrater110.9 g
Sukker25.9 g
Protein26 g
Natrium40.5 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann.

Tilsett ris og salt og rør godt. Dekk til med lokk og senk til middels lav varme. La småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes. 

Lag saus
2

I mellomtiden, bland vann og hvetemel i en skål, til klumpfri. Tilsett søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha. Sett til side.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Stek reker
3

Krydre reker med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.

Fjern frøene og skjær paprika i tynne staver.

Skjær vårløk i skiver.

Stek grønnsaker
5

Tørk stekepannen og varm opp olivenolje på høy varme.

Stek paprika, gulrot og vårløk med en klype salt i 2-3 min. Overfør til en tallerken.

Tilsett saus i stekepannen og kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.

Tilsett reker og grønnsaker i stekepannen og stek i ytterligere 1-2 min.

Server
6

Anrett ris, grønnsaker og reker på tallerkener.

Topp med saltede peanøtter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image