I dag kan vi friste med en kinesisk Kung Pao med reker. Vi steker reker, gulrot, paprika og vårløk, og blander med søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha. Vi serverer våre Kung Pao-reker med luftig jasminris, og topper alt med peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Paprika, grønn
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr)
1 stk
Vårløk
2 stk
Gulrot
40 g
Søt chilisaus
10 g
Sriracha
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 dl
Vann til saus
¼ ss
Mel til saus
½ ss
Olje til steking
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett ris og salt og rør godt. Dekk til med lokk og senk til middels lav varme. La småkoke i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk 10 min, eller til risen er myk.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, bland vann og hvetemel i en skål, til klumpfri. Tilsett søt chilisaus, hoisinsaus, soyasaus og sriracha. Sett til side.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Krydre reker med en klype salt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.
I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i tynne skiver.
Fjern frøene og skjær paprika i tynne staver.
Skjær vårløk i skiver.
Tørk stekepannen og varm opp olivenolje på høy varme.
Stek paprika, gulrot og vårløk med en klype salt i 2-3 min. Overfør til en tallerken.
Tilsett saus i stekepannen og kok i 1-2 min, eller til sausen tykner.
Tilsett reker og grønnsaker i stekepannen og stek i ytterligere 1-2 min.
Anrett ris, grønnsaker og reker på tallerkener.
Topp med saltede peanøtter.