Denne herlige baconburgeren med sjampinjong er et spennende alternativ til den klassiske burgeren. Vi lager en lekker coleslaw med sprø kål, gulrot og kremet majones. Vi smører burgerbrødene med cajunmajones og topper med speilegg. En enkel og rask rett som passer like bra på en fredag som en vanlig tirsdag.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
125 g
Bacon, skiver
200 g
Sjampinjong
1 stk
Rødløk
1 g
Tørket timian
½ stk
Sitron
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Gulrot
150 g
Kålblanding
2 stk
Briochebrød
50 g
Ketchup
1 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Egg (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Varm opp en stor tørr stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 3-5 min på hver side, til sprø. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. Behold baconfettet i stekepannen.
Grovhakk sjampinjong. Skjær rødløk i tynne halve skiver. Tilsett sjampinjong, rødløk og en klype timian i stekepannen med baconfett. Krydre med en klype salt* og pepper*. Stek på høy varme i 4-5 min.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Riv gulrot grovt. Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss] og halvparten av majonesen i en mellomstor skål. Tilsett kålblanding og gulrot. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en ny stekepanne på middels høy varme. Knekk egg* [2 stk | 4 stk ] i stekepannen. Stek i 4-6 min, eller til eggehviten er fast og plommen er som du vil ha den.
Del burgerbrød i to på midten. Varm dem på en rist i ovnen i 3-4 min. Bland ketchup, Ay Cajun-ba [1 ts | 2 ts] og resterende majones i en liten skål.
Smør burgerbrød med cajunmajones og fyll med sjampinjong, bacon og en håndfull coleslaw. Topp med et speilegg. Server resterende coleslaw på siden.