topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttboller i sataysaus

Kjøttboller i sataysaus

med agurksalat og jasminris

Sataysaus er en peanøttbasert saus som man vanligvis finner i det sør-asiatiske kjøkkenet. Vi smaksetter den med vår egen krydderblanding, Mild Mahal, og tilsetter matfløte for å gjøre sausen ekstra kremet. Samtidig steker vi ingefærkrydrede kjøttboller og koker luftig jasminris. Retten serveres med en agurk- og gulrotsalat med peanøtter, limedressing og fersk mynte og koriander.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Sennep
Egg
Peanøtter
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

4 g

Mild Mahal

50 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Jasminris

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

½ stk

Gulrot, Julienne

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1068 kcal
Energi (kj)4466 kj
Fett63.8 g
Mettet fett24.6 g
Karbohydrater85.1 g
Sukker10.9 g
Protein36.4 g
Natrium102.4 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

 

Lag kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], Ginger Ninja, brødrasp og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

Form farse til kjøttboller med fuktige hender, og legg over på en tallerken.

Stek kjøttboller
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller, snu regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland salat
4

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland agurk, gulrot [1/2 pose, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss], urter, peanøtter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Sett til side.

Legg ferdigstekte kjøttboller på en tallerken og sett den til side.

Lag saus
5

Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne (uten å tørke av den) på middels varme. Stek Mild Mahal i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett sataysaus [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl]. La småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.

Vend kjøttboller i sausen.

Server
6

Anrett ris, kjøttboller og salat i skåler.

Øs resterende sataysaus over kjøttboller.