Sataysaus er en peanøttbasert saus som man vanligvis finner i det sør-asiatiske kjøkkenet. Vi smaksetter den med vår egen krydderblanding, Mild Mahal, og tilsetter matfløte for å gjøre sausen ekstra kremet. Samtidig steker vi ingefærkrydrede kjøttboller og koker luftig jasminris. Retten serveres med en agurk- og gulrotsalat med peanøtter, limedressing og fersk mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe og svin
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
4 g
Mild Mahal
50 g
Sataysaus
(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
150 g
Jasminris
½ stk
Lime
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ stk
Gulrot, Julienne
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 stk
Egg (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
½ dl
Vann (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], Ginger Ninja, brødrasp og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Form farse til kjøttboller med fuktige hender, og legg over på en tallerken.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttboller, snu regelmessig, i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekt. Senk til middels varme når de er brunet.
VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Finhakk mynte- og korianderblad.
Bland agurk, gulrot [1/2 pose, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss], urter, peanøtter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor skål. Sett til side.
Legg ferdigstekte kjøttboller på en tallerken og sett den til side.
Varm opp smør [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne (uten å tørke av den) på middels varme. Stek Mild Mahal i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett sataysaus [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl]. La småkoke i 1-2 min, eller til tyknet.
Vend kjøttboller i sausen.
Anrett ris, kjøttboller og salat i skåler.
Øs resterende sataysaus over kjøttboller.