Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
275 g
Blomkål
1 pakke
Gresskarkjerner
4 g
Panamat
2 stk
Hvitløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Squash
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
20 g
Finrevet ost
1 pose
Basilikum
4 g
Hvitløksflørt
etter behov
Smør (steg 5)
1 stk
Egg (steg 2)
½ dl
Vann (steg 5)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
etter behov
Sukker (steg 5)
Kok opp vann i en gryte. Finhakk blomkål (med stamme). Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist gresskarkjerner med en klype salt* i 3-4 min og overfør til en bolle.
Bland kjøttdeig, Panamad, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [2 ss | 4 ss] med en klype salt* og pepper* i en bolle. Form kjøttboller (5 pr. person) og sett til side på en tallerken.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 8-10 min. Press eller finhakk hvitlæk. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver. Riv squash grovt. VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Kom blomkål i en sil og plasser silen i en skål. Hell kokende vann* over, så blomkålen er dekket og la stå i 2 min. Vend blomkål i bollen med gresskarkjerner, tilsett en smule olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*.
Overfør kjøttboller til en ren tallerken når de er ferdige. Varm opp en smule olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk, rødløk og squash i 3-4 min. Tilsett hakkede tomater, krydderblanding, vann* [1/2 dl | 1 dl], en klype sukker* og en stor klatt smør*. La simre i 4-5 min, eller til det tykner. Smak til med salt* og pepper*. Tilsett kjøttboller og rør rundt til de er gjennomvarme.
Anrett blomkålris og kjøttboller i tomatsaus på tallerkener. Dryss over med revet ost og basilikum.