Kjøttboller og potetmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttboller og potetmos

Kjøttboller og potetmos

med hvitløksstekt grønnkål og myke løk

I dag har vi en norsk klassiker på menyen, nemlig kjøttboller og potetmos! Hjemmelagde kjøttboller er jo noe av det beste som finnes, og i dag skal vi servere de med en klassisk potetmos, hvitløksstekt grønnkål, myke løk og en nydelig saus av tyttebærsyltetøy og buljong. Denne retten er en favoritt for både store og små.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Kjøttbuljong

500 g

Bakepotet

50 g

Grønnkål

25 g

Tyttebærsyltetøy

1 stk

Løk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Hvitløk

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Smør (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier737 kcal
Energi (kj)3084 kj
Fett30.23 g
Mettet fett12.2 g
Karbohydrater79.21 g
Sukker32.3 g
Protein37.55 g
Natrium420 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med saltet vann. Skrell poteter og skjær i 2 cm biter. Kok poteter i 11-13 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss] og salt [½ ts | 1 ts]. Mos potetene med en potetmoser eller en gaffel. Tilsett en klatt smør og en klype pepper om ønskelig. Dekk til med lokk og sett til side til servering.

Stek kjøttboller
2

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko og salt [½ ts | 1 ts] i en skål. Fukt hendene og form farsen til kjøttboller (ca. 4 stk per person). Overfør til en tallerken. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 12-14 min, eller til brunet og gjennomstekte. Vend av og til. VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når de er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
3

Skjær løk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Fjern stilken og grovhakk grønnkål.

Stek grønnsaker
4

Smelt smør [½ ss | 1 ss] i en ny kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Tilsett grønnkål, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Senk varmen, tilsett tranebær, rør godt og stek i 3-4 min.

Lag saus
5

Overfør kjøttboller til en tallerken. Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme. Stek løk i 3-4 min, til myke. Tilsett vann [½ dl | 1 dl], tyttebærsyltetøy [½ pakke, 2P], rødvinssaus, salt [¼ ts | ½ ts] og kjøttbuljong. Bland kjøttboller i sausen. Senk varmen og la småkoke i 2-3 min.

Server
6

Anrett potetmos, kjøttboller og saus på tallerkener. Legg grønnkål ved siden av.