Kjøttdeig i hoisinsaus med sesamris og srirachamajones
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
150 g
Jasminris
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Ingefær
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Vårløk
150 g
Rødkål
30 g
Hoisinsaus
(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)
1 stk
Gulrot
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Hvitløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Varm opp en kjele på middels høy varme og tilsett sesamfrø. Rist i 2-3 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Skjær vårløk i tynne skiver og skill det grønne fra det hvite. Finhakk eller press hvitløk. Riv gulrot (uskrellet) grovt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og ingefær i 1-2 min. Tilsett kjøttdeig, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Stek i ytterligere 4-5 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Rør inn gulrot, det hvite av vårløken og rødkål. Stek i 2-3 min. Rør av og til.
Rør inn hoisinsaus, soyasaus, sukker [½ ts | 1 ts], hvitvinseddik [½ pakke, 2P] og vann [2 ss 4 ss]. Kok i 1 min.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og en klatt srirachamajones. Pynt med det grønne av vårløken.