Luftig bulgur toppet med brunet kjøttdeig er hovedkomponentene i denne retten. Vi vender kjøttet i en smaksrik glaze med soyasaus, søt chilisaus og vårt eget karripulver, Goan xacuti. Samtidig blander vi en salat med pak choi, gulrot og syrlig limedressing med ingefær. Sprø peanøtter med vårløk og chiliflak prikken over i-en. Enklere blir det ikke!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Goan Xacuti
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
5 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
80 g
Søt chilisaus
2 stk
Vårløk
2.5 dl
Vann til bulgur
½ ts
Salt til bulgur
¼ ts
Salt til dressing
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett bulgur og salt, og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, halver lime.
Bland ingefærpasta, limesaft og salt i en stor skål. Sett til side.
Grovhakk peanøtter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Bland peanøtter, vårløk og chiliflak i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Skjær pak choi i tynne skiver.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig, krydre med salt og stek i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett Goan xacuti og stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett soyasaus og søt chilisaus. La putre i 3-4 min, til tyknet.
Vend pak choi og gulrot i skålen med limedressing rett før servering. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Anrett bulgur, salat og kjøttdeig i dype tallerkener.
Dryss over peanøttkrønsj.