Kjøttdeigbowl med mongolsk glaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kjøttdeigbowl med mongolsk glaze

Kjøttdeigbowl med mongolsk glaze

med ingefær- og pak choisalat og bulgur

Luftig bulgur toppet med brunet kjøttdeig er hovedkomponentene i denne retten. Vi vender kjøttet i en smaksrik glaze med soyasaus, søt chilisaus og vårt eget karripulver, Goan xacuti. Samtidig blander vi en salat med pak choi, gulrot og syrlig limedressing med ingefær. Sprø peanøtter med vårløk og chiliflak prikken over i-en. Enklere blir det ikke!

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

80 g

Søt chilisaus

50 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Goan Xacuti

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Pak choi

½ stk

Lime

½ g

Chiliflak

2 stk

Vårløk

5 g

Ingefærpasta

1 stk

Gulrot

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier668 kcal
Energi (kj)2795 kj
Fett27.7 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater65 g
Sukker29.4 g
Protein36.1 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [2 1/2 dl | 4 1/2 dl].

Tilsett bulgur og salt [1/2 ts | 1 ts], og senk til middels lav varme. La putre under lokk i 9-10 min, eller til 'al dente'.

Forbered dressing
2

I mellomtiden, halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], limesaft [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål. Sett til side.

Lag peanøttkrønsj
3

Grovhakk peanøtter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland peanøtter, vårløk og chiliflak [1/2 pose, 2P] i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered grønnsaker
4

Skjær pak choi i tynne skiver.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Stek kjøttdeig
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kjøttdeig, krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og stek i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett Goan xacuti og stek i 30 sek, til velduftende.

Tilsett soyasaus og søt chilisaus. La putre i 3-4 min, til tyknet.

Vend pak choi og gulrot i skålen med limedressing rett før servering. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett bulgur, salat og kjøttdeig i dype tallerkener.

Dryss over peanøttkrønsj.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image