Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rosmarin
2 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 g
Oregano, tørket
60 g
Salatblanding
20 g
Solsikkefrø
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
2 stk
Gulrot
2 stk
Pastinakk
2 stk
Rødbete
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
1 stk
Egg (steg 2)
1 ss
Hvetemel (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Plukk blader av rosmarin og finhakk. Spar et hvitløksfedd til senere, og press eller finhakk resten. Skjær rotgrønnsaker (uskrellet) i 2 cm terninger og fordel på et stekebrett med bakepapir sammen med et hvitløksfedd. Drypp med en skvett olivenolje* og krydre med halvparten av rosmarin, en stor klype salt* og pepper*. Bland sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil møre.
Bland kjøttdeig, presset/finhakket hvitløk, Jorden rundt, panko, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [1 ss | 2 ss], salt* [½ ts | 1 ts], pepper*, oregano og resterende rosmarin i en stor bolle.
Form kjøttdeig til kjøttpudding (4 cm x 2 cm) (Form to kjøttpuddinger hvis dere er 4P). Plasser kjøttpudding på et nytt stekebrett med bakepapir og bak i 25 min eller inntil gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydning av rødt.
Når rotgrønnsakene er ferdige, press hvitløksfedd ut av skallet og bland med yoghurt. Krydre med salt* og pepper*.
Bland salatmix, rotgrønnsaker, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en mellomstor bolle.
Skjær kjøttpudding i 3 cm tykke skiver og server på tallerken med rotgrønnsaksalat. Pynt salaten med solsikkefrø og servér med hvitløksyoghurt.