Drøm deg vekk til Hellas med vår fantastiske kofta-oppskrift. Vi ovnsbaker fries smaksatt med middelhavskrydder, og byr på en lekker og frisk gresk salat med cherrytomater, reddiker og salatost som tilbehør. Koftaene stekes gylne, før de serveres med ristede pitabrød i mynteolje og en mild hjemmelaget dilltzatziki som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
4 g
Middelhavsdrøm
150 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
1 stk
Agurk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Dill
1 stk
Salat
125 g
Cherrytomater
75 g
Reddiker
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Panamat
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pose
Mynte
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne fries.
Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Middelhavsdrøm, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.
Finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Riv agurk grovt og press ut så mye væske som mulig i et rent kjøkkenhåndkle.
Bland agurk, hvitløk, yoghurt, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Skjær av rotdelen av salat og grovhakk.
Halver cherrytomat.
Skjær reddik i tynne skiver.
Smuldre gresk ost.
Bland salat, cherrytomat, reddik, salatost, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Bland kjøttdeig, Panamat, brødrasp, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.
Form deig til 8 cm lange koftaer (3 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek koftaer i 2-3 min, eller til brunet. Snu regelmessig. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekte.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, finhakk mynte.
Bland mynte, olivenolje [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.
Fordel pitabrød på et stekebrett med bakepapir, og pensle med mynteolje.
Varm i ovnen i 2-3 min, eller til ristet.
Skjær i kvarte biter.
Anrett kofta, potet, gresk salat og pitabrød på tallerkener.
Server med tzatziki.