Kofta av storfe og gresk salat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kofta av storfe og gresk salat

Kofta av storfe og gresk salat

med krydrede fries og dilltzatziki

Drøm deg vekk til Hellas med vår fantastiske kofta-oppskrift. Vi ovnsbaker fries smaksatt med middelhavskrydder, og byr på en lekker og frisk gresk salat med cherrytomater, reddiker og salatost som tilbehør. Koftaene stekes gylne, før de serveres med ristede pitabrød i mynteolje og en mild hjemmelaget dilltzatziki som dipp.

Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

4 g

Middelhavsdrøm

150 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

1 pose

Dill

1 stk

Salat

125 g

Cherrytomater

75 g

Reddiker

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Panamat

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Mynte

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1160 kcal
Energi (kj)4852 kj
Fett59.5 g
Mettet fett24.6 g
Karbohydrater100.6 g
Sukker14.4 g
Protein55.5 g
Natrium152.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne fries.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Middelhavsdrøm, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, til møre.

Lag tzatziki
2

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk.

Riv agurk grovt og press ut så mye væske som mulig i et rent kjøkkenhåndkle.

Bland agurk, hvitløk, yoghurt, dill, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Bland salat
3

Skjær av rotdelen av salat og grovhakk.

Halver cherrytomat.

Skjær reddik i tynne skiver.

Smuldre gresk ost.

Bland salat, cherrytomat, reddik, salatost, olivenolje [1/2 ss | 1 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Stek kofta
4

Bland kjøttdeig, Panamat, brødrasp, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Form deig til 8 cm lange koftaer (3 per person) med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek koftaer i 2-3 min, eller til brunet. Snu regelmessig. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekte.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Varm pitabrød
5

I mellomtiden, finhakk mynte.

Bland mynte, olivenolje [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

Fordel pitabrød på et stekebrett med bakepapir, og pensle med mynteolje.

Varm i ovnen i 2-3 min, eller til ristet.

Skjær i kvarte biter.

Server
6

Anrett kofta, potet, gresk salat og pitabrød på tallerkener.

Server med tzatziki.