Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
2 stk
Hvitløk
½ stk
Løk
1 stk
Paprika
½ pakke
Kidneybønner
½ boks
Tomatpure
200 ml
Kokosmelk
10 g
Sriracha
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
50 g
Ananas
1 stk
Avokado
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
20 g
Cashewnøtter
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Vann (steg 3)
Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett Ay Cajun-ba og stek i 30 sek, inntil velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør rundt og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk løk. Skjær paprika i 2 cm store stykker. Finhakk eller press hvitløk. Skyll kidneybønner [½ stk, 2P] under kaldt vann* i en sil. Varm opp en kjele til middels høy varme og rist cashewnøtter i 2-3 min, eller inntil gylne.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme kjele på middels høy varme. Stek løk, hvitløk og paprika i 2-3 min. Tilsett Jorden rundt og stek i 1 min. Senk til middels varme og tilsett kidneybønner, tomatpuré, sriracha [½ stk, 2P], vann* [2 ss | 4 ss] og kokosmelk. La simre i 5-7 min. Smak til med salt* og pepper*.
Skrell ananas og skjær i 1 cm terninger. Del avokado i to, fjern stein, grav innmat ut med en skje og skjær i 1 cm terninger. Grovhakk koriander. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og finhakk. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.
Bland ananas, avokado, koriander, chili, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle.
Fordel ris og bønnegryte i dype tallerkener. Topp med ananas- og avokadosalsa og cashewnøtter.