Denne suppen inneholder en rekke smakfulle ingredienser – søtpotet, vårløk, paprika, kidneybønner, lime, tomat og kokosmelk. For ekstra smak, varme og kos tilsetter vi vårt spesialkrydder Ay-Cajun-ba.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Panamat
1 pakke
Kidneybønner
450 g
Søtpotet
2 stk
Hvitløk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
180 ml
Kokosmelk
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt til poteter
½ ss
Olje til steking
1.5 dl
Vann til suppe
¼ ts
Salt til suppe
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Fordel utover i et jevnt lag.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skyll kidneybønner.
Skjær lime i båter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vårløk og paprika i 4-5 min, eller til mykt.
Tilsett hvitløk, Panamat og Ay Cajun-ba, og stek i 30 sek.
Tilsett kidneybønner, hakkede tomater, vann, kokosmelk og grønnsaksbuljong.
Kok opp, senk til middels varme og la putre i 10-12 min, eller til suppen begynner å tykne.
Tilsett en stor skvett limesaft og krydre med salt og en klype pepper.
Anrett suppe i skåler.
Topp med søtpotet.