Frisk opp ukens fiskemiddag med noen spennende ingredienser. Vi panerer torskefileter i panko og kokos, som gjør fisken både saftig og sprø. Samtidig koker vi luftig ris, og blander en herlig grønn pak choi-salat med eple og peanøtter. Hev retten et siste hakk med en fyldig asiatisk saus laget med ingefærkrydder, søt chilisaus og soyasaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
1 stk
Pak choi
1 stk
Eple
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
40 g
Søt chilisaus
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
1 ss
Smør (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og la putre i 14 min under lokk.
Fjern kjelen fra varme og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken.
Tilsett panko og revet kokos i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Vend fisk først i mel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.
TIPS: Bruk 2 ss melk hvis du ikke har egg.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
I mellomtiden, finhakk pak choi.
Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne staver.
Bland pak choi, eple, peanøtter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål.
Visp sammen mel [1/2 ss | 1 ss] og vann [1 dl | 2 dl] i en liten skål.
Tørk av stekepannen og varm opp på middels varme.
Tilsett soyasaus [1/2 pose, 2P], Ginger Ninja, søt chilisaus og smør [1 ss | 2 ss].
Rør inn melblanding når smøret har smeltet. La putre i 1-2 min, til tyknet. Fjern fra varme.
Fordel ris i skåler, og topp med torsk og salat.
Øs saus over fisken.