Vegetarstrimler er raskt og enkelt å tilberede, og kan smaksettes med hva enn du vil! Vi henter inspirasjon fra det koreanske kjøkkenet, og panerer de vegetarstrimlene i panko, før de sprøstekes i ovnen og vendes i en herlig glaze av hvitløk, sesamfrø, soyasaus og BBQ-saus. Samtidig koker vi luftig jasminris, og slenger sammen en frisk pak choi-salat med reddiker og lime. Det hele toppes med srirachamajones, som gir retten et lite kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
75 g
Koreansk BBQ-saus
(Inneholder Soya, Sesam)
1 stk
Hvitløk
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
½ stk
Lime
1 stk
Pak choi
75 g
Reddiker
150 g
Jasminris
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
10 g
Sriracha
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Ketchup (steg 4)
½ ss
Hvetemel (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, pisk egg [1 stk | 2 stk] i en stor skål. Tilsett vegansk kebab og salt [1/2 ts | 1 ts], og bland godt.
Tilsett panko og bland til vegansk kebab er dekt.
Spre vegansk kebab i et jevnt lag på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir.
Bak i ovnen i 12-14 min, eller til sprø.
Grovhakk pak choi.
Halver reddiker og lime [1/2 stk, 2P].
Legg pak choi og reddiker i en mellomstor skål og sett til side.
Bland sriracha [1/2 pose, 2P], majones og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en ny mellomstor kjele på midels varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller til gylne.
Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett koreansk BBQ-saus, ketchup [1 ss | 2 ss], mel [1/2 ss | 1 ss] og soyasaus. La putre i 2-3 min, eller til noe tyknet.
Tilsett limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i skålen med grønnsaker. Bland godt.
Tilsett ferdigstekt vegansk kebab i pannen med glaze og bland godt.
Anrett ris, vegansk kebab og salat i skåler.
Topp med srirachamajones.