Bulgogi er en koreansk rett som består av mørbrad som blir marinert, stekt og skåret i skiver. Kjøttet blir servert med ris og grønnsaker. Vår variant frister med ingefærris, eplesaus og kimchi-inspirert pak choi med chili og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
10 g
Sriracha
12.5 g
Honning
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Eple
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Pak choi
300 g
Storfe mørbrad
1 stk
Vårløk
2 ts
Ingefær
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Gulrot
½ g
Chiliflak
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)
1 ss
Smør til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
¼ ts
Salt til marinade
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til grønnsaker
2 ss
Vann til dressing
½ dl
Vann til saus
Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med en klype salt.
Riv ingefær (uskrelt) fint.
Smelt smør i en kjele med lokk på middels varme.
Stek halvparten ingefær i 1-2 min.
Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk varmen til middels lav, sett på lokk og la småkoke i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke løft lokket imens risen hviler.
I mellomtiden, riv hvitløk.
Bland hvitløk, resterende ingefær, soyasaus, honning, sriracha, halvparten av sesamfrø, salt og en stor klype pepper i skål.
Krydre kjøtt med en klype salt og legg i skålen. Bland godt. Sett til side.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Grovhakk pak choi.
Bland pak choi, hvitvinseddik, halvparten av chiliflak, en klype sesamfrø og salt i en skål, og masser i 30 sek. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 2-3 min. Krydre med en stor klype salt og pepper og en klype chiliflak. Sett til side på et fat.
I mellomtiden, riv eple (uskrelt) grovt. Skjær vårløk i tynne skiver på skrå.
Bland sesammajones og en skvett vann i en skål.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen, da går stekeprosessen fortere.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Ta kjøtt ut av marinade og brun i 1 min på hver side (senk varmen om marinaden svir seg). Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt.
I mellomtiden, bland eple og vann med resterende marinade.
Tilsett eple med marinade i stekepannen og varm opp, ca 30 sek. Fjern fra varmen.
TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min, hvis du ønsker det gjennomstekt.
Anrett ris og gulrot i dype tallerkener. Hell over eplesaus.
Skjær kjøtt i tynne skiver og legg på siden.
Hell resterende kjøttkraft over kjøttet. Drypp over sesammajones og pynt med vårløk og resterende sesamfrø.
Fjern væsken fra pak choi og server i en skål på siden.