topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bulgogi av biff

Koreansk bulgogi av biff

med ingefærris og kimchi-style pak choi

Bulgogi er en koreansk rett som består av mørbrad som blir marinert, stekt og skåret i skiver. Kjøttet blir servert med ris og grønnsaker. Vår variant frister med ingefærris, eplesaus og kimchi-inspirert pak choi med chili og sesamfrø.

Allergener:
Gluten
Sesam
Soya
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

10 g

Sriracha

12.5 g

Honning

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Eple

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Pak choi

300 g

Storfe mørbrad

1 stk

Vårløk

2 ts

Ingefær

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Gulrot

½ g

Chiliflak

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Hvete, Bygg, Nøtter, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til marinade

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Vann til dressing

½ dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier783 kcal
Energi (kj)3276 kj
Fett28.2 g
Mettet fett7.9 g
Karbohydrater87.9 g
Sukker17.8 g
Protein42.6 g
Natrium224 mg

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Ta kjøtt ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur og krydre med en klype salt.

Riv ingefær (uskrelt) fint.

Smelt smør i en kjele med lokk på middels varme.

Stek halvparten ingefær i 1-2 min.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt. Senk varmen til middels lav, sett på lokk og la småkoke i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke løft lokket imens risen hviler.

Mariner kjøtt
2

I mellomtiden, riv hvitløk.

Bland hvitløk, resterende ingefær, soyasaus, honning, sriracha, halvparten av sesamfrø, salt og en stor klype pepper i skål.

Krydre kjøtt med en klype salt og legg i skålen. Bland godt. Sett til side.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Lag kimchi
3

Grovhakk pak choi.

Bland pak choi, hvitvinseddik, halvparten av chiliflak, en klype sesamfrø og salt i en skål, og masser i 30 sek. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Forbered råvarer
4

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 2-3 min. Krydre med en stor klype salt og pepper og en klype chiliflak. Sett til side på et fat.

I mellomtiden, riv eple (uskrelt) grovt. Skjær vårløk i tynne skiver på skrå.

Bland sesammajones og en skvett vann i en skål.

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen, da går stekeprosessen fortere.

Stek kjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Ta kjøtt ut av marinade og brun i 1 min på hver side (senk varmen om marinaden svir seg). Senk varmen litt og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt.

I mellomtiden, bland eple og vann med resterende marinade.

Tilsett eple med marinade i stekepannen og varm opp, ca 30 sek. Fjern fra varmen.

TIPS: Stek kjøttet i ytterligere 1-2 min, hvis du ønsker det gjennomstekt.

Server
6

Anrett ris og gulrot i dype tallerkener. Hell over eplesaus.

Skjær kjøtt i tynne skiver og legg på siden.

Hell resterende kjøttkraft over kjøttet. Drypp over sesammajones og pynt med vårløk og resterende sesamfrø.

Fjern væsken fra pak choi og server i en skål på siden.