topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bulgogi av storfe

Koreansk bulgogi av storfe

med ingefærris og kimchi-inspirert pak choi

Bulgogi er en koreansk rett som består av storfekjøtt som blir marinert, stekt og skåret i skiver. Kjøttet blir server med ris og grønnsaker. Vår variant frister med ingefærris, eplesaus og kimchi-inspirert pak choi med chili og sesamfrø.

Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Ingefær

150 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

12.5 g

Honning

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

300 g

Ytrefilet av storfe

25 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 g

Chiliflak

1 stk

Gulrot

1 stk

Eple

1 stk

Vårløk

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier915 kcal
Energi (kj)3827 kj
Fett46.59 g
Mettet fett15.5 g
Karbohydrater80.4 g
Sukker17.9 g
Protein43.25 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ingefærris
1

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. 

Stek halvparten av ingefæren i 1-2 min.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav, sett på lokk og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

Marinér kjøtt
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, resterende ingefær, soyasaus, honning [½ pakke, 2P], sriracha [½ pakke, 2P], halvparten av sesamfrøene, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i skål.

Krydre svinekjøtt med en klype salt og legg i skålen. Bland godt. Sett til side.

Lag kimchi
3

Skjær pak choi i to på langs, og skjær i 1 cm biter. Legg i en skål. Strø over salt [¼ ts | ½ ts] og gni pak choi med hendene i 30 sek.

Tilsett hvitvinseddik, chiliflak og en klype sesamfrø i skålen. Bland godt og sett til side.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller fjern mengden chili.

Forbered råvarer
4

Halver gulrot (uskrelt) på langs og skjær i 1 cm staver. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 2-3 min. Krydre med en stor klype salt og pepper og en klype chiliflak (om ønskelig). Sett til side på et fat.

Riv eple (uskrelt) grovt. Skjær vårløk i tynne skiver på skrå. 

Bland sesammajones og en skvett vann i en skål. 

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen, da går steketiden fortere.

Stek kjøtt
5

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Ta kjøttet ut av marinade og brun i 1 min på hver side (senk varmen om marinaden svis). Senk varmen litt og stek i 1-2 min mer på hver side for medium rå.

Bland eple og vann [½ dl | 1 dl] med resterende marinade. Pakk kjøttet i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt.

Tilsett eple med marinade i stekepannen og varm opp, 30 sek. Fjern fra varmen. 

TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min lenger for godt stekt.

Server
6

Anrett ris og gulrot i en dyp tallerken. Hell eplesaus ved siden av.

Krydre kjøtt med en klype salt og skjær i tynne skiver. Legg kjøtt over eplesausen.

Hell resterende kjøttkraft over kjøttet. Drypp over sesammajones og pynt med vårløk og resterende sesamfrø.

Fjern væsken fra pak choi og server i en skål på siden.