Bulgogi er en koreansk rett som består av storfekjøtt som blir marinert, stekt og skåret i skiver. Kjøttet blir server med ris og grønnsaker. Vår variant frister med ingefærris, eplesaus og kimchi-inspirert pak choi med chili og sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ stk
Ingefær
150 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
12.5 g
Honning
10 g
Sriracha
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
300 g
Ytrefilet av storfe
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
1 stk
Eple
1 stk
Vårløk
50 g
Svart sesammajones
(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)
1 stk
Pak choi
1 ss
Smør (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.
Stek halvparten av ingefæren i 1-2 min.
Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav, sett på lokk og la småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
Finhakk eller press hvitløk.
Bland hvitløk, resterende ingefær, soyasaus, honning [½ pakke, 2P], sriracha [½ pakke, 2P], halvparten av sesamfrøene, salt [¼ ts | ½ ts] og en stor klype pepper i skål.
Krydre svinekjøtt med en klype salt og legg i skålen. Bland godt. Sett til side.
Skjær pak choi i to på langs, og skjær i 1 cm biter. Legg i en skål. Strø over salt [¼ ts | ½ ts] og gni pak choi med hendene i 30 sek.
Tilsett hvitvinseddik, chiliflak og en klype sesamfrø i skålen. Bland godt og sett til side.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller fjern mengden chili.
Halver gulrot (uskrelt) på langs og skjær i 1 cm staver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 2-3 min. Krydre med en stor klype salt og pepper og en klype chiliflak (om ønskelig). Sett til side på et fat.
Riv eple (uskrelt) grovt. Skjær vårløk i tynne skiver på skrå.
Bland sesammajones og en skvett vann i en skål.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen, da går steketiden fortere.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på høy varme. Ta kjøttet ut av marinade og brun i 1 min på hver side (senk varmen om marinaden svis). Senk varmen litt og stek i 1-2 min mer på hver side for medium rå.
Bland eple og vann [½ dl | 1 dl] med resterende marinade. Pakk kjøttet i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt.
Tilsett eple med marinade i stekepannen og varm opp, 30 sek. Fjern fra varmen.
TIPS: Stek kjøttet i 1-2 min lenger for godt stekt.
Anrett ris og gulrot i en dyp tallerken. Hell eplesaus ved siden av.
Krydre kjøtt med en klype salt og skjær i tynne skiver. Legg kjøtt over eplesausen.
Hell resterende kjøttkraft over kjøttet. Drypp over sesammajones og pynt med vårløk og resterende sesamfrø.
Fjern væsken fra pak choi og server i en skål på siden.