Koreansk-inspirert fish and chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk-inspirert fish and chips

Koreansk-inspirert fish and chips

med syltet salat og BBQ-majones

Fish and chips er en ekte engelsk klassiker, men i dag gir vi retten en koreansk vri. Vi panerer hyse og ovnsbaker fries. Deretter sylter vi gulrot og kål, og piffer opp blandingen med chiliflak og pepper. Fisken serveres med en smaksrik dipp på siden, laget av koreansk BBQ-saus og majones.

Tags:
Melkefri
Spis meg først
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Fisk
Sulfitter
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Spisskål, skåret

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

75 g

Koreansk BBQ-saus

(Inneholder Soya, Sesam)

1 stk

Gulrot

1 g

Chiliflak

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til mel

1

Egg til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier753 kcal
Energi (kj)3152 kj
Fett30.6 g
Mettet fett4.2 g
Karbohydrater77.8 g
Sukker14 g
Protein43.2 g
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Bland med olivenolje, salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Sylt gulrot og kål
2

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en mellomstor skål.

Vend gulrot og kål i laken. Sett skålen til side.

Paner fisk
3

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken. Bland egg (bruk halvparten for 2P) og halvparten av koreansk BBQ-saus.

Hell panko i en tredje dyp tallerken.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend fisk i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

TIPS: Bruk 2 ss melk, hvis du ikke har egg.

Stek fisk
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje, og varm opp på middels høy varme.

Stek fisk i 2-3 min per side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir, og krydre med salt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt.

Bland salat
5

Bland resterende koreansk BBQ-saus og majones i en liten skål.

Hell av laken fra gulrot og kål.

Tilsett chiliflak, olivenolje og en klype pepper til skålen med gulrot og kål. Bland rett før servering.

TIPS: Reduser eller dropp chili, hvis du ikke liker sterk mat.

Server
6

Anrett fisk, fries og salat på tallerkener.

Server med en klatt koreansk BBQ-majones.