Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
200 g
Spisskål
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Agurk
1 stk
Ingefær
250 g
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Gulrot
12.5 ml
Hvitvinseddik
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
etter behov
Sukker* (steg 2)
2 ts
Sukker (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). Skjær chili [1/2 stk, 2 pers.] i to deler på langs, fjern frø og finhakk. Skjær lime i båter. Finhakk ingefær og hvitløk. Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en liten skål.
Skrell agurk til lange tynne bånd. Bland agurk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], en smule sukker* og en klype salt* i en bolle. Rør rundt, så smakene trekker bedre inn.
Skjær gulrot (uskrellet) i tynne staver. Snitt spisskål fint. Bland spisskål med en klype salt* i en bolle.
Varm tortillabrød i 2-3 min i ovnen. Grovhakk koriander (med stilk).
Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og la simre i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Smør tortillabrød med creme fraiche. Fyll med spisskål, gulrot og kjøttdeig. Topp med agurk og koriander. Serveres med resterende limebåter ved siden av.