Dagens herlige fiskemiddag består av pannestekt koriander- og chilipanert hyse dandert med ovnsbakte poteter krydret med vårt spesialkrydder – Ginger Ninja. Som tilbehør lager vi en frisk pak choi-salat med gulrot, eple og lime. Vi skal også servere en hjemmelaget hvitløksyoghurt som passer perfekt til retten!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Pak choi
1 stk
Eple
1 stk
Gulrot
½ stk
Lime
500 g
Poteter
1 g
Chiliflak
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ stk
Hvitløk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pose
Koriander
1 ss
Hvetemel (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 3 cm biter.
Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ginger Ninja og en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.
Grovhakk pak choi.
Skrell gulrot til lange bånd med en skreller. Finhakk innerste del.
Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne staver.
Bland pak choi, eple og gulrot i en stor skål. Sett til side.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland hvitløk, yoghurt og en klype salt i en liten skål. Sett til side.
Finhakk koriander.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Bland hvetemel [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Bland panko, koriander og chiliflak i en tredje dyp tallerken.
Dypp fisk først i mel, så i egg og sist i panko.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chili.
Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet på innsiden blir melkehvitt i fargen.
Del lime [1/2 stk, 2P] i to.
Rett før servering, bland inn limesaft [1 ss | 2 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i pak choi-salaten. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett pak choi-salat, poteter og fisk i seksjoner på tallerkener.
Legg på en klatt hvitløksyoghurt.