Det er så mye spennende man kan lage sammen med pasta, og her et godt og smakfullt eksempel. I tillegg til pasta skal vi lage sprø ovnsbakt brokkoli, en frisk og grønn salat med soltørkede tomater og selvfølgelig en utsøkt myk saus med hvitløk, squash, fløte og basilikum. Retten toppes med finrevet italiensk ost!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Squash
250 g
Brokkoli
40 g
Ruccola
50 g
Soltørkede tomater
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 5)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær alt av brokkoli i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre.
Kok pasta i 8-9 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er ferdig, men at den fremdeles gir litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Grovhakk soltørkede tomater.
Ha soltørkede tomater, ruccola, olivenolje [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Bland sammen rett før servering.
Riv squash grovt.
Grovhakk basilikumblad.
Riv (eller press) hvitløk fint.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek hvitløk og squash i 2-3 min, eller til velduftende og mykt.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, pastavann [1 dl | 2 dl], soyasaus [1/2 pose, 2P] og basilikum. Kok i 1-2 min, eller til gjennomvarmet. Krydre med en stor klype pepper.
Bland inn pasta.
TIPS: Tilsett ekstra pastavann, hvis sausen virker tørr.
Anrett pasta, ovnsbakt brokkoli og salat i seksjoner i dype tallerkener.
Topp med finrevet ost.