I dag lager vi en fyldig og kremet blomkålskarri full av gode ingredienser. Karrien lages med kokosmelk og hakkede tomater, og får en spennende smak av å bli krydret med ingefær, chili, spisskummen, hvitløk og våre ferdige krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer retten med fersk koriander og sprøstekte chips av tortillabrød krydret med hvitløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
2 stk
Tomat
300 g
Poteter
1 g
Chiliflak
2 g
Spisskummin, støtt
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
200 ml
Kokosmelk
½ boks
Tomatpure
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Ta smør ut av kjøleskapet. Skjær blomkål i små buketter. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet) fint. Grovhakk tomat. Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.
Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, til gyllen og mør.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 2 ss] og en klatt smør [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett løk og krydre med salt [1 ts | 2 ts]. Stek under lokk i 5-6 min, rør underveis. Tilsett ingefær, en klype chiliflak, spisskummen, Mild Mahal, poteter, Curry-on og halvparten av hvitløken. Stek i 1 min. TIPS: Chiliflak er sterkt, så smak deg til!
Tilsett kokosmelk, tomatpuré [1/2 boks, 2P], tomat, vann [1 dl | 2 dl] og grønnsaksbuljong. Krydre med en klype salt og pepper. Kok under lokk på middels høy varme i 13-15 min, til potetene er myke.
Finhakk halvparten av korianderbladene og la resten være hele. Bland olivenolje [1 ss | 2 ss], hakket koriander og resterende hvitløk i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Legg tortillabrød på et stekebrett med bakepapir. Pensle tortillabrød med korianderolje. Varm i ovnen i 4-6 min.
Bland ferdig blomkål med karri. Anrett blomkålskarri i dype tallerkener. Server hvitløkschips på siden. Pynt med resterende korianderblader.