Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag lager vi en fyldig og kremet blomkålskarri full av gode ingredienser. Karrien lages med kokosmelk og hakkede tomater, og får en spennende smak av å bli krydret med ingefær, chili, spisskummen, hvitløk og våre ferdige krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer retten med fersk koriander og lune hvitløksnaan.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
2 stk
Tomat
300 g
Poteter
1 g
Chiliflak
2 g
Spisskummin, støtt
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
200 ml
Kokosmelk
½ boks
Tomatpure
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Koriander
1 stk
Naanbrød
1 ts
Salt
½ ss
Olivenolje
2 ss
Smør
1 dl
Vann
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Ta smør ut av kjøleskapet. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til mør.
Skjær blomkål i 2 cm buketter. Finhakk løk. Riv ingefær fint. Riv eller press hvitløk. Skjær tomat i 2 cm biter.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] og smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek løk under omrøring i 3-4 min. Tilsett blomkål, ingefær, chiliflak, spisskummin, Mild Mahal, Curry-on, tomatpuré [½ boks, 2P] og halvparten av hvitløken. Stek i 1 min. TIPS: Om du ikke liker sterk mat, fjern eller reduser mengden chili.
Tilsett kokosmelk, tomat, vann [1 dl | 2 dl] og grønnsaksbuljong. Krydre med salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Skru opp til middels høy varme. Dekk til med lokk og kok i 13-15 min, eller til blomkål er myk.
Finhakk halvparten av korianderbladene, la resterende være hele. Bland hakket koriander, smør [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk og en klype salt og pepper i en skål. Pakk naanbrød [1/2 pakke, 2P] inn i sølvpapir og varm på rist i ovnen i 4-5 min, eller til gjennomvarm. Pensle varmt naanbrød med hvitløkssmør.
Bland poteter inn i karrisausen. Anrett blomkålskarri i dype tallerkener og server med hvitløksnaan på siden. Pynt med resterende korianderblader.