topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet blomkålskarri

Kremet blomkålskarri

med pitabrød og koriander

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag lager vi en fyldig og kremet blomkålskarri full av gode ingredienser. Karrien lages med potet, kokosmelk og tomater, og får en spennende smak av å bli krydret med ingefær, chili, spisskummen, hvitløk og våre ferdige krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer retten med pitabrød penslet med koriandersmør.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

2 stk

Tomat

300 g

Poteter

2 g

Spisskummin, støtt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

200 ml

Kokosmelk

½ boks

Tomatpure

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Koriander

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier690 kcal
Energi (kj)2885 kj
Fett31.2 g
Mettet fett20.8 g
Karbohydrater80.7 g
Sukker16.1 g
Protein16.9 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak potet
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).

Ta smør ut av kjøleskapet.

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til mør.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær blomkål i 2 cm buketter.

Finhakk løk og hvitløk. 

Grovhakk tomat. 

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] og smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek løk under omrøring i 3-4 min.

Tilsett blomkål, ingefær, spisskummin, Mild Mahal, Curry-on, tomatpuré [½ boks, 2P] og stek i 1 min.

Lag karrisaus
4

Tilsett kokosmelk, tomat, vann [1 dl | 2 dl] og grønnsaksbuljong. Krydre med salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper.

Skru opp til middels høy varme. Dekk til med lokk og kok i 13-15 min, eller til blomkål er myk.

TIPS: Bruk aluminiumsfolies hvis du ikke har lokk. 

Lag korianderpita
5

I mellomtiden, finhakk koriander og bland med smør [1 ss | 2 ss], hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.

Legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir og pensle med koriandersmør. Bak i ovnen i 3-4 min. 

Tilsett potet i karrien så snart de er myke.

Servér
6

Fordel karri i dype tallerkener og server med korianderpita.