Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
I dag lager vi en fyldig og kremet blomkålskarri full av gode ingredienser. Karrien lages med potet, kokosmelk og tomater, og får en spennende smak av å bli krydret med ingefær, chili, spisskummen, hvitløk og våre ferdige krydderblandinger, Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer retten med pitabrød penslet med koriandersmør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
275 g
Blomkål
1 stk
Løk
2 stk
Hvitløk
2 stk
Tomat
300 g
Poteter
2 g
Spisskummin, støtt
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-On
200 ml
Kokosmelk
½ boks
Tomatpure
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 pose
Koriander
10 g
Ingefærpasta
2 stk
Pitabrød
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Smør (steg 3)
1 dl
Vann (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet.
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min, eller til mør.
I mellomtiden, skjær blomkål i 2 cm buketter.
Finhakk løk og hvitløk.
Grovhakk tomat.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] og smør [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek løk under omrøring i 3-4 min.
Tilsett blomkål, ingefær, spisskummin, Mild Mahal, Curry-on, tomatpuré [½ boks, 2P] og stek i 1 min.
Tilsett kokosmelk, tomat, vann [1 dl | 2 dl] og grønnsaksbuljong. Krydre med salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper.
Skru opp til middels høy varme. Dekk til med lokk og kok i 13-15 min, eller til blomkål er myk.
TIPS: Bruk aluminiumsfolies hvis du ikke har lokk.
I mellomtiden, finhakk koriander og bland med smør [1 ss | 2 ss], hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.
Legg pitabrød på et stekebrett med bakepapir og pensle med koriandersmør. Bak i ovnen i 3-4 min.
Tilsett potet i karrien så snart de er myke.
Fordel karri i dype tallerkener og server med korianderpita.