Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Når det er kaldt utenfor er det godt med en varm suppe til middag. I dag skal vi lage en nydelig kremet kidneybønnesuppe med ovnsbakt søtpotet og kokosmelk. Suppen bygges på kokosmelk, og vi krydrer med blant annet hvitløk og vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kidneybønner
4 g
Panamat
200 ml
Kokosmelk
450 g
Søtpotet
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
2 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
1 stk
Lime
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1.5 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm tykke terninger.
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.
TIPS: Skjær søtpotet i jevn størrelse, så blir de ferdige til tiden.
Skjær vårløk i tynne skiver, separer det hvite fra det grønne.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær paprika i 2 cm tykke terninger.
Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.
Skjær lime i båter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek det hvite av vårløken og paprika i 4-5 min, eller til mykt.
Tilsett hvitløk, Panamat og Ay Cajun-ba og stek i 30 sek.
Tilsett kidneybønner, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vann [1,5 dl | 3 dl], kokosmelk og grønnsaksbuljong. Kok opp, senk varmen til middels og la småkoke i 10-12 min, eller til tyknet.
Tilsett en stor skvett limesaft og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Anrett kidneybønnesuppe i dype tallerkener og topp med søtpotet.
Pynt med det grønne av vårløken.