Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Når det begynner å bli kjølig i været og vinteren lurer utenfor, er en deilig, kremet suppe en god måte å få varmen på. Denne suppen inneholder en rekke smakfulle og høstfargede ingredienser – søtpotet, vårløk, paprika, kidneybønner, lime, tomat og kokosmelk. For ekstra smak, varme og kos tilsetter vi vårt spesialkrydder.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Kidneybønner
4 g
Panamat
200 ml
Kokosmelk
450 g
Søtpotet
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
2 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
1 stk
Lime
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
1.5 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm biter.
Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Fordel utover i et jevnt lag.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.
I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver.
Press eller finhakk hvitløk.
Skjær paprika i 2 cm biter.
Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.
Skjær lime i båter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vårløk og paprika i 4-5 min, eller til mykt.
Tilsett hvitløk, Panamat og Ay Cajun-ba, og stek i 30 sek.
Tilsett kidneybønner, hakkede tomater [1/2 boks, 2P], vann [1,5 dl | 3 dl], kokosmelk og grønnsaksbuljong.
Kok opp, senk til middels varme og la putre i 10-12 min, eller til suppen begynner å tykne.
Tilsett en stor skvett limesaft og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Anrett suppe i skåler.
Topp med søtpotet.