Kremet kidneybønnesuppe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kidneybønnesuppe

Kremet kidneybønnesuppe

med søtpotet, kokosmelk og vårløk

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Når det begynner å bli kjølig i været og vinteren lurer utenfor, er en deilig, kremet suppe en god måte å få varmen på. Denne suppen inneholder en rekke smakfulle og høstfargede ingredienser – søtpotet, vårløk, paprika, kidneybønner, lime, tomat og kokosmelk. For ekstra smak, varme og kos tilsetter vi vårt spesialkrydder.

Tags:
Plantebasert
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Selleri
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kidneybønner

4 g

Panamat

200 ml

Kokosmelk

450 g

Søtpotet

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Paprika

2 stk

Hvitløk

1 stk

Vårløk

1 stk

Lime

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Vann (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier608 kcal
Energi (kj)2542 kj
Fett28.2 g
Mettet fett17.4 g
Karbohydrater61.7 g
Sukker15.6 g
Protein14.9 g
Natrium933.7 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i 2 cm biter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Fordel utover i et jevnt lag. 

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær vårløk i tynne skiver. 

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skyll kidneybønner under kaldt vann i en sil.

Skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vårløk og paprika i 4-5 min, eller til mykt.

Tilsett hvitløk, Panamat og Ay Cajun-ba, og stek i 30 sek.

Lag suppe
4

Tilsett kidneybønner, hakkede tomater [1/2 boks, 2P], vann [1,5 dl | 3 dl], kokosmelk og grønnsaksbuljong. 

Kok opp, senk til middels varme og la putre i 10-12 min, eller til suppen begynner å tykne.

Tilsett limesaft og krydder
5

Tilsett en stor skvett limesaft og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett suppe i skåler.

Topp med søtpotet.