topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet kikertkarri

Kremet kikertkarri

med cashewris og agurk-gulrotsalat

Dagens middag er en spennende kikertekarri med en rekke smakfulle ingredienser. Den kremete karrisausen inneholder kokosmelk og et særlig utvalg av indiske krydderblandinger. Tilbehøret består av smørstekte cashewnøtter blandet med ris og urter, en frisk gulrot- og agurksalat og en forfriskende mynte- og korianderyoghurt.

Tags:
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Melk
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Løk

1 pakke

Kikerter

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Bygg, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

1 stk

Lime

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

20 g

Gul karripasta

(Inneholder Sennep)

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Gulrot

180 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

¼ ts

Salt til dressing

2 ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

1 ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier838 kcal
Energi (kj)3507 kj
Fett36.8 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater103.8 g
Sukker19 g
Protein20.8 g
Natrium569.8 mg

Framgangsmåte

Kok cashew-ris
1

Grovhakk cashewnøtter.

Varm opp en mellomstor kjele på middels høy varme.

Rist cashewnøtter i 1-2 min, eller til gylne.

Tilsett smør, og la det smelte.

Tilsett vann, og kok opp. Tilsett ris og salt. Rør, sett på lokk og senk varmen til middels lav. La putre i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Lag urteyoghurt
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Skjær lime i båter.

Hell væske av og skyll kikerter.

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland yoghurt, halvparten av mynte og koriander og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek løk og krydder
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Stek løk i 4-5 min, eller til mykt.

Tilsett gul karripasta, grønnsaksbuljong og Mild Mahal, og stek videre i 1-2 min, eller til velduftende.

Lag kikertekarri
4

Tilsett kokosmelk, kikerter og vann. La putre i 4-5 min.

Tilsett salt, limesaft og en klype pepper.

Bland sammen
5

I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en skreller.

Bland gulrot, agurk, limesaft, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Rett før servering, bland resterende mynte og koriander sammen med risen.

Server
6

Anrett ris i skåler.

Topp med kikertekarri, aprikoschutney og urteyoghurt.

Server salat i skåler ved siden av.