På bare 20 minutter er denne retten ferdig! Vi steker kyllingstrimler og grønnsaker med en smakfull krydderblanding og kremet kokosmelk. Vi steker også jasminris som blander seg med de andre ingrediensene på tallerkenen. Alt toppes vårløk og en klype chiliflak for litt ekstra kick!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
250 ml
Kokosmelk
8 g
Ga-Laksa
150 g
Jasminris
2 stk
Gulrot
2 stk
Hvitløk
1 g
Chiliflak
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Lime
1 stk
Vårløk
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
dl
Vann (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
Riv gulrot (uskrellet) grovt.
Finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på høy varme. Krydre kyllingfilet med salt [1/4 ts | 1/2 ts]
Stek kylling i 3-4 min. Tilsett gulrot, hvitløk, Ga-Laksa og en klype chiliflak og stek i ytterligere 2-3 min.
Senk til middels høy varme og tilsett kokosmelk, vann [½ dl | 1 dl] salt [1 ts | 2 ts], sukker [½ ts | 1 ts] og pepper. La putre i 2-3 min. Tilsett spisskål og stek i 1 min.
VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Del lime i to.
Tilsett en skvett limesaft i kyllingwoken.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Anrett ris i dype tallerkener. Topp med kyllingwok.
Strø over vårløk og en klype chiliflak om du liker sterk mat.