topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet nuddelkarri

Kremet nuddelkarri

med pannestekte grønnsaker og saltede peanøtter

I dag skal vi lage kremet nuddelkarri med stekt blomkål, paprika og sjampinjong. Alt får en fantastisk smak av å bli krydret med ingefær, soyasaus og karripasta. Vi topper herligheten med saltede peanøtter og fersk vårløk.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Rask
Plantebasert
Melkefri
Allergener:
Hvete
Gluten
Soya
Selleri
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

137.5 g

Blomkål

1 stk

Paprika

200 g

Sjampinjong

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

1 stk

Vårløk

30 g

Rød karripasta

200 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier650 kcal
Energi (kj)2719 kj
Fett28.7 g
Mettet fett17.4 g
Karbohydrater71.7 g
Sukker13.1 g
Protein20.3 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.

Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm strimler.

Skyll sopp og skjær i tynne skiver.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Stek grønnsaker
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek blomkål under omrøring i 2-3 min.

Øk til høy varme, og tilsett paprika og sopp. Tilsett mer olivenolje om nødvendig. Stek i 3-4 min, til mør og litt brunet. Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

Kok nudler
3

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint. 

Riv eller press hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Grovhakk peanøtter.

Kok nudler i 1-2 min, til myk. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet og skyll nudler under kaldt vann.

Lag saus
4

Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek hvitløk, ingefær og rød karripasta i 1 min.

Rør inn kokosmelk, soyasaus, grønnsaksbuljong og nuddelvann [1/2 dl | 1 dl]. La småkoke i 1-2 min. Tilsett enda en skvett nuddelvann om sausen føles for tykk. Smak til med en klype salt og pepper.

Bland sammen
5

Bland grønnsaker og nudler inn i sausen. Fjern fra varmen.

Server
6

Anrett kremet nuddelkarri i dype tallerkener.

Topp med peanøtter og vårløk.