I dag skal vi lage kremet nuddelkarri med stekt blomkål, paprika og sjampinjong. Alt får en fantastisk smak av å bli krydret med ingefær, soyasaus og karripasta. Vi topper herligheten med saltede peanøtter og fersk vårløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
137.5 g
Blomkål
1 stk
Paprika
200 g
Sjampinjong
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
½ stk
Ingefær
1 stk
Hvitløk
1 stk
Vårløk
30 g
Rød karripasta
200 ml
Kokosmelk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.
Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm strimler.
Skyll sopp og skjær i tynne skiver.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek blomkål under omrøring i 2-3 min.
Øk til høy varme, og tilsett paprika og sopp. Tilsett mer olivenolje om nødvendig. Stek i 3-4 min, til mør og litt brunet. Krydre med en stor klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] (uskrelt) fint.
Riv eller press hvitløk.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Grovhakk peanøtter.
Kok nudler i 1-2 min, til myk. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og sett til side. Hell av resten av vannet og skyll nudler under kaldt vann.
Vask stekepannen. Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek hvitløk, ingefær og rød karripasta i 1 min.
Rør inn kokosmelk, soyasaus, grønnsaksbuljong og nuddelvann [1/2 dl | 1 dl]. La småkoke i 1-2 min. Tilsett enda en skvett nuddelvann om sausen føles for tykk. Smak til med en klype salt og pepper.
Bland grønnsaker og nudler inn i sausen. Fjern fra varmen.
Anrett kremet nuddelkarri i dype tallerkener.
Topp med peanøtter og vårløk.