Kremet ratatouille og gnocchigrateng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet ratatouille og gnocchigrateng

Kremet ratatouille og gnocchigrateng

med finrevet ost og ruccolasalat

Ratatouille er en ovnsbakt grønnsaksrett som kommer fra Provence i Frankrike. Vi lager vår versjon med squash, rødløk og paprika, og bruker den som base i en fyldig saus med hakkede tomater og matfløte, som vi krydrer med røkt paprikapulver og vår egen krydderblanding, Middelhavsdrøm. Sausen blandes med fersk gnocchi, og ovnsbakes i en ildfast form med et dryss finrevet ost. Som tilbehør blander vi en frisk salat med gulrot og ruccola.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Selleri
Sennep
Hvete
Gluten
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ pakke

Hakkede tomater

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

2 g

Røkt paprikapulver

2 g

Middelhavsdrøm

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder Selleri, Sennep)

40 g

Ruccola

350 g

Gnocchi

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)

1 stk

Squash

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

½ ss

Olje til gnocchi

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 dl

Vann til saus

½ ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Salt til gnocchi

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier719 kcal
Energi (kj)3007 kj
Fett33.4 g
Mettet fett12.8 g
Karbohydrater81.6 g
Sukker20.5 g
Protein20.9 g
Natrium1840.2 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Grovhakk rødløk.

Skjær paprika og squash i 1 cm store biter.

Stek grønnsaker
2

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, paprika, squash, salt og en klype pepper i 2-3 min, til grønnsaker mykner.

I mellomtiden, bland gnocchi, olivenolje, Hello Sunrise, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Lag ratatouilleblanding
3

Tilsett Middelhavsdrøm, røkt paprikapulver, hakkede tomater, matfløte, vann, sukker og salt i stekepannen. La putre i 1-2 min, til sausen tykner noe.

Ovnsbak grateng
4

Legg ratatouilleblandingen over i en ildfast form.

Topp med gnocchi i et jevnt lag.

Bak i ovnen i 8-10 min, til gnocchi er gyllen.

Dryss over finrevet ost og bak videre i 1-2 min, til osten smelter.

Bland salat
5

I mellomtiden, skyll ruccola.

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.

Bland ruccola, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett grateng på tallerkener.

Server med salat.