Ratatouille er en ovnsbakt grønnsaksrett som kommer fra Provence i Frankrike. Vi lager vår versjon med squash, rødløk og paprika, og bruker den som base i en fyldig saus med hakkede tomater og matfløte, som vi krydrer med røkt paprikapulver og vår egen krydderblanding, Middelhavsdrøm. Sausen blandes med fersk gnocchi, og ovnsbakes i en ildfast form med et dryss finrevet ost. Som tilbehør blander vi en frisk salat med gulrot og ruccola.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
½ pakke
Hakkede tomater
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
2 g
Røkt paprikapulver
2 g
Middelhavsdrøm
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder Selleri, Sennep)
40 g
Ruccola
350 g
Gnocchi
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya, Sennep)
1 stk
Squash
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 ss
Olje til steking
½ ss
Olje til gnocchi
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 dl
Vann til saus
½ ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Salt til gnocchi
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Grovhakk rødløk.
Skjær paprika og squash i 1 cm store biter.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, paprika, squash, salt og en klype pepper i 2-3 min, til grønnsaker mykner.
I mellomtiden, bland gnocchi, olivenolje, Hello Sunrise, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Tilsett Middelhavsdrøm, røkt paprikapulver, hakkede tomater, matfløte, vann, sukker og salt i stekepannen. La putre i 1-2 min, til sausen tykner noe.
Legg ratatouilleblandingen over i en ildfast form.
Topp med gnocchi i et jevnt lag.
Bak i ovnen i 8-10 min, til gnocchi er gyllen.
Dryss over finrevet ost og bak videre i 1-2 min, til osten smelter.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.
Bland ruccola, gulrot, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Anrett grateng på tallerkener.
Server med salat.