Vi skjønner godt at du kikker nærmere på denne oppskriften, for her byr vi på en spennende og smakfull rett. Vi steker reker og blander dem med agurk, majones og dill. Vi fyller varme briochebrød med reker, sprøstekt sjalottløk og gulrotbånd, og serverer ovnsbakte potetbåter til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
150 g
Reker
(Inneholder Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
1 pose
Dill
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Hvitløk
2 ss
Smør (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør ut av kjøleskapet.
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm båter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skjær reker i 1 cm biter på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre reker med en klype salt og pepper, og stek i 2-3 min, til gjennomstekte. Sett til side i en skål.
Skjær agurk [1/2 stk, 2P] i 1 cm biter.
Skrell gulrot i lange bånd med en skreller.
Finhakk dill. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Vask stekepannen og varm opp en skvett olivenolje på middels høy varme.
Stek sjalottløk i 2-3 min. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Mos smør [2 ss | 4 ss] og hvitløk med en gaffel i en skål.
Del briochebrød i to og smør hvitløkssmør på hver halvdel.
Når potetene har ca. 6 min igjen, legg brødene med smørsiden opp direkte på en rist og varm i 5-6 min, til gjennomvarm og ristet.
Tilsett agurk, majones, halvparten av dillen, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper til skålen med reker. Bland godt.
Bland gulrot, resterende dill, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt i en annen skål.
Anrett briochebrød på tallerkener og fyll dem med rekerøre, sjalottløk og en håndfull gulrotbånd.
Server resterende gulrotbånd og potetbåter ved siden av.