topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet sopprisotto

Kremet sopprisotto

med stekt brokkolini og trøffelolje

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en vanvittig god risotto med sjampinjong og purre. Hemmeligheten er å steke risottorisen "al dente". Smør og ost gjør sopprisottoen vår herlig kremet, og vi topper med stekt østerssopp, stekt brokkolini, trøffelolje og en sprø hasselnøttopping med basilikum og ost.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Selleri
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Risottoris

8 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

200 g

Sjampinjong

100 g

Østershatter

1 stk

Purre

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

1 pose

Basilikum

150 g

Brokkolini

½ stk

Sitron

8 ml

Trøffelolje

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 1)

6 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier728 kcal
Energi (kj)3047 kj
Fett35.3 g
Mettet fett16.9 g
Karbohydrater73.7 g
Sukker7 g
Protein24.4 g
Natrium816 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Stek sjampinjong
1

Grovhakk sjampinjong.

Grovhakk purre. 

Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjampinjong, purre, Hvitløksflørt og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til mørt. 

Lag risotto
2

Tilsett risottoris og soyasaus, og rør i 1-2 min.

Tilsett vann [6 dl | 12 dl] og grønnsaksbuljong. Kok opp og deretter senk til middels varme. La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'. Rør ofte.

TIPS: 'Al dente' betyr at risen er ferdig, men at den har litt tyggemotstand.

Lag hasselnøttopping
3

Skjær østershatter i tynne skiver.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk hasselnøtter.

Grovhakk basilikum.

Bland hasselnøtter, basilikum og halvparten av finrevet ost i en skål. Sett til side til servering.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje i en annen stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkolini i 5-6 min, eller til mykt. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

Varm opp stekepannen på middels høy varme og tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek østershatter i 3-4 min, eller til brunet. Krydre med en klype salt og pepper.

Bland sammen
5

Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og tilsett resterende finrevet ost, smør [1 ss | 2 ss] og en stor skvett sitronsaft. Krydre med en stor klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om risottoen ser tørr ut.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med østershatter.

Drypp over trøffelolje.

Topp med brokkolini og press en skvett sitronsaft over.

Pynt med hasselnøttopping.