topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kremet sopprisotto

Kremet sopprisotto

med brokkolini, trøffelolje og hasselnøtter

I dag skal vi lage en vanvittig god risotto med sjampinjong og purre. Hemmeligheten er å steke risottorisen "al dente". Smør og ost gjør sopprisottoen vår herlig kremet, og vi topper med østerssopp, brokkolini, trøffelolje og en sprø hasselnøttopping med basilikum og ost.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Nøtter
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Risottoris

1 stk

Sitron

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Basilikum

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

150 g

Brokkolini

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

8 ml

Trøffelolje

100 g

Østershatter

1 stk

Purre

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

200 g

Sjampinjong

8 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør til steking

6 dl

Vann til risotto

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til risotto

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier754 kcal
Energi (kj)3154 kj
Fett36.3 g
Mettet fett17 g
Karbohydrater79.6 g
Sukker10.9 g
Protein25.2 g
Natrium816 mg

Framgangsmåte

Stek sjampinjong
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Grovhakk sjampinjong.

Rens og grovhakk purre.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjampinjong, purre, Hvitløksflørt og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til mørt.

Lag risotto
2

Tilsett risottoris og soyasaus, og rør i 1-2 min.

Tilsett vann og grønnsaksbuljong. Kok opp og deretter senk til middels varme. La putre i 18-22 min, eller til buljongen er absorbert og risen er 'al dente'. Rør ofte.

TIPS: 'Al dente' betyr at risen er myk med litt tyggemotstand.

Bak grønnsaker
3

Riv østershatter grovt.

Legg brokkolini på den ene siden av et stekebrett med bakepapir og østershatter på den andre siden. Dryss over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovenen i 10-12 min, til mørt.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Lag hasselnøttopping
4

I mellomtiden, skjær sitron i båter.

Grovhakk hasselnøtter.

Grovhakk basilikum.

Bland hasselnøtter, basilikum og halvparten av finrevet ost i en skål. Sett til side til servering.

Bland sammen
5

Når risottoen er ferdig, fjern fra varmen og tilsett resterende finrevet ost, smør og en stor skvett sitronsaft. Krydre med en stor klype salt og pepper.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett vann om risottoen ser tørr ut.

Server
6

Anrett risotto i dype tallerkener og topp med østershatter.

Drypp over trøffelolje.

Topp med brokkolini og press en skvett sitronsaft over.

Pynt med hasselnøttopping.