Hørt om orzotto før? Det er en italiensk rett som minner om risotto, bare at man her bruker orzo, en pastatype som ligner litt på ris. Vår orzotto består av squash, løk, hvitløk, ost, fløte og en herlig skvett sitronsaft. Som spennende tilbehør kan vi friste med pannestekt purre med misosaus og et dryss sprø pangratatto med frisk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Purre
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
½ stk
Squash
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
2 stk
Hvitløk
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
15 g
Misopasta
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Basilikum
½ ss
Olivenolje (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
4.5 dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ dl
Vann (steg 4)
1 ss
Smør (steg 4)
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist panko [1/2 pose, 2P] i 3-4 min, eller til gyllen og sprø.
Krydre med en klype salt.
Sett til side i en liten skål.
Riv squash [1/2 stk, 2P] grovt.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær sjalottløk i tynne halve skiver.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en annen stor stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og sjalottløk i 5-6 min, eller til væsken er borte og grønnsakene er myke.
Tilsett orzo, hvitløk og Hvitløksflørt. Stek i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett grønnsaksbuljong, vann [4,5 dl | 9 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Kok opp. Senk varmen til middels og sett på lokk.
La putre, rør av og til, i 12-14 min, eller til orzo er 'al dente'.
TIPS: Har du ikke lokk, bruk aluminiumsfolie.
TIPS: Tilsett litt vann om retten ser tørr ut.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzo er myk med litt tyggemotstand.
Fjern ytterste blad på purre. Skjær diagonalt i 2 cm biter. Skyll grundig.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i pannen på middels høy varme. Stek purre i 2-3 min på hver side, eller til brunet.
I mellomtiden, bland misopasta [1/2 pakke, 2P] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.
Når purre er brunet, tilsett misobladingen og smør [1 ss | 2 ss].
Senk til middels varme og la putre i 8-10 min, eller til sausen har tyknet og purre er myk. Vend purre av og til.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Finhakk basilikum.
Rør basilikum sammen med ristet panko.
Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og sitronsaft [1 ss | 2 ss] sammen med orzo.
TIPS: Tilsett litt mer vann om orzoen ser tørr ut.
Anrett orzotto i dype tallerkener.
Topp med purre og resterende saus.
Strø panko- og basilikumspangratatto over purre.