I kveld frister vi med en rask og enkel pastarett full av smakfulle ingredienser. Vi steker svinekjøttdeig, squash og tomat, og lar det putre i en herlig saus med hvitløk, fløte, kyllingbuljong og våre egne krydderblandinger, Mamas favoritt og Middelhavsdrøm. Til slutt vender vi rigatoni kokt til perfeksjon i sausen, og serverer retten med et dryss finrevet ost på toppen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
1 stk
Squash
1 stk
Tomat
1 stk
Hvitløk
250 g
Svinekjøttdeig
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Kok rigatoni i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl]. Hell av resten.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, skjær squash i 1/2 cm tykke halvmåner.
Grovhakk tomat.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kjøttdeig med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 3-4 min, til brunet.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Tilsett squash og tomat, og stek i 2-3 min, til myknet.
Tilsett hvitløk, Mamas Favoritt, Middelhavsdrøm og stek i 30 sek, til velduftende.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], pastavann, kyllingbuljong, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La putre i 1-2 min, til sausen tykner.
Vend pasta i sausen.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis pastaen ser tørr ut.
Fordel pasta i skåler og topp med finrevet ost.