Hvis du er glad i falafel, bør du prøve disse smakfulle kikertlappene med salatost, sjalottløk, spisskummen og oregano. Vi serverer lappene med ovnsbakte poteter, en deilig agurkdressing med yoghurt og en frisk salat med agurk, reddiker, gresskarfrø og honning- og sennepsdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pakke
Gresskarkjerner
½ stk
Sjalottløk
½ stk
Sitron
1 stk
Agurk
75 g
Reddiker
1 pakke
Kikerter
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
2 g
Spisskummin, støtt
½ g
Oregano, tørket
150 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
60 g
Salatblanding
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Egg (steg 3)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Del poteter i to og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 30-35 min, til gylne.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Tilsett gresskarkjerner og rist i 3-4 min, til de begynner å poppe. Sett til side i en skål.
Finhakk sjalottløk [½ stk, 2P].
Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.
Skjær agurk i 1 cm biter.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.
Hell væske av kikerter.
Mos kikerter med en gaffel eller potetmoser i en stor skål. Smuldre gresk salatost over.
Tilsett sjalottløk, spisskummen, oregano [½ pakke, 2P], egg [1 stk | 2 stk], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], grønnsaksbuljong og en klype pepper i skålen med kikerter. Bland godt, til du har en deig.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.
Bruk en skje til å forme kikertlapper av deigen (4 stk. per pers.).
Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekt. Bruk stekespaden til å forsiktig presse dem flate. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Ikke snu kikertlappene for tidlig, da kan de smuldre.
Bland yoghurt, sitronsaft [1 ss | 2 ss], halvparten av agurken og en god klype salt og pepper i en skål.
Tilsett salatblanding i en stor skål og topp med resterende agurk, reddiker og drypp over honning- og sennepsdressing.
Pynt salaten med gresskarkjerner.
Anrett ovnsbakte poteter, kikertlapper og persilledressing på tallerkener.
Server salat ved siden av.
Press en skvett sitronsaft over salaten om ønskelig.