Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Vårløk
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
2 stk
Gulrot
1 stk
Pak choi
30 g
Hoisinsaus
1 g
Chiliflak
15 ml
Ponzudressing
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten, Sulfitter)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Melk (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
Press eller finhakk hvitløk. Varm opp en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og kok opp. Senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Bland kjøttdeig, Ginger Ninja, melk* [2 ss | 4 ss], panko, en klype pepper* og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form kjøttdeig til rissoles/kjøttkaker (3 per person) og trykk de litt flatere (ca. 2 cm).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek rissoles i 5-6 min på hver side. Sett til side på en tallerken med sølvpapir for å holde varmen. Skjær vårløk i tynne skiver. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Skjær pak choi i 3 cm biter. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Tørk stekepannen med kjøkkenpapir (forsiktig, den er fremdeles varm!). Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek pak choi og chiliflak i 4-5 min, til møre. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Bland hoisinsaus og ponzudressing i en skål. Bland gulrot og vårløk i kjelen med ferdigkokt ris.
Anrett grønnsaksris, rissoles og pak choi krydret med chiliflak på tallerkener. Drypp over med hoisin- og ponzusaus.