Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Ikke så god tid til å lage middag, men lyst på noe skikkelig godt? Da er våre krydrede vegetarstrimler midt i blinken! Først settes orzo på kok, og så blander vi inn revet gulrot, krydder og smør. Deretter steker vi de smakfulle og velkrydrede vegetarstrimlene og lager en kremet kålsalat med aioli og sitron. Retten toppes med litt rømme for ekstra velbalansert smak.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Orzo
(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)
200 g
Veganske strimler
(Inneholder Soya)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder Egg, Sennep)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
150 g
Kålblanding
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ stk
Sitron
1 stk
Gulrot
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Hvetemel (steg 2)
½ dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Smør (steg 3)
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Kok orzo i 8-9 min, eller til 'al dente'.
I mellomtiden, riv gulrot grovt.
Når orzo har 5 min igjen, bland inn gulrot.
Hell ut vannet og la orzo og gulrot ligge igjen i kjelen.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
TIPS: 'Al dente' betyr at orzoen er myk med litt tyggemotstand.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek veganske strimler, Jorda Rundt, grønnsaksbuljong, hvetemel [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper under omrøring i 3-4 min.
Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre i 1-2 min.
I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.
Bland kålblanding, aioli, en skvett sitronsaft og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.
Når vannet er helt ut av kjelen med orzo og gulrot, rør inn Ay Cajun-ba og smør [2 ss | 4 ss]. Bland til smøret har smeltet.
Anrett orzo, veganske strimler og kremet kålsalat i skåler.
Topp med rømme.