Vi håper dere er sultne, for dagens oppskrift frister med masse godt! Vi koker trefarget quinoa, som får en ekstra god smak av å bli kokt med grønnsaksbuljong. Samtidig steker vi krydret hakkebiff og lager en innovativ spisskålssalat med sennep, eple og persille. Vi serverer alle herlighetene med kjølende rømme ved siden av.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
100 g
Trefarget quinoa
250 g
Kjøttdeig av storfe
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
200 g
Spisskål
1 stk
Eple
1 pose
Bladpersille
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
5 dl
Vann (steg 1)
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
¼ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ts
Salt (steg 5)
Kok opp en stor kjele med vann* [5 dl | 10 dl]. Tilsett quinoa og kok opp. Senk til middels varme og la putre i 12-15 min, til quinoa har doblet seg i størrelse. Hell av vannet med en sil og skyll under kaldt vann*.
Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favoritt og salt* [½ ts | 1 ts] i en stor skål. From kjøttdeigen til hakkebiff (1 per pers). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiff i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Skjær spisskål i tynne skiver. Finhakk persille. Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Bland spisskål, olivenolje* [1 ts | 2 ts] og en klype salt* i en stor skål. Masser med hendene i 30 sek, til mør. Bland inn sennep, eple og persille (spar litt til pynt).
Bland ferdig quinoa med spisskålsalaten. Krydre med salt* [1 ts | 2 ts] og en klype pepper*.
Anrett spisskålsalat toppet med hakkebiff i dype tallerkener. Drypp over noen klatter rømme. Pynt med resterende persille.