Gjør deg klar for en hjemmelaget hakkebiffmiddag litt utenom det vanlige. I denne retten er det krydderet som er nøkkelen. Hakkebiffen skal vi gjøre ekstra god ved å tilsette en velutvalgt tex-mex-blanding, og risen piffer vi opp med en cajun-krydder. Vi skal også tilføre sødme og friskhet ved å servere syltet rødløk og agurk- og tomatsalat. For den ekstra vågale kan du også krydre med litt sterk chili.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
½ stk
Lime
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Rødløk
½ g
Chiliflak
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
150 g
Langkornet hvit ris
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
½ ss
Smør (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
½ ts
Salt (steg 3)
1 stk
Egg (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.
Stek Ay Cajun-ba i 30 sek, eller til velduftende.Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Bland rødløk, en skvett limesaft, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.
Bland kjøttdeig, brødrasp, Tex-Mex, egg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Varm en skvett olivenolje i en stor stekepanne [2 stk, 4P] på middels høy varme.
Bruk en skje og form hakkebiffer, legg direkte i pannen og trykk ned med baksiden av skjeen (ca. 3 per person).
Stek i ca 3 min per side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Farsen er ganske myk, snu derfor når de har fått skorpe.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
TIPS: Bruk to stekepanner for 4P.
I mellomtiden, finhakk tomat og agurk.
Bland agurk, tomat, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og chiliflak [1/2 pakke, 2P] i en skål.
Rett før servering, bland majones og rømme [1/2 pakke, 2P] med syltet rødløk.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Rør opp risen med en gaffel.
Anrett ris, hakkebiff og agurk- og tomatsalat på tallerkener.
Topp med limedressing.